Sevärdheter  Falkenberg  Utflyktsmål  Aktiviteter  Bilder  Halland

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Shopping
Falkenbergs innerstad har ett stort utbud för den som vill shoppa. Den koncentrerade stadskärnan ger en trivsam atmosfär av småstad. Det är puls och liv i Falkenberg. Även utanför staden finns det riktiga vallfärdsmål för den som är sugen på shopping. Lågprisvaruhuset Ge-kås i Ullared är ett av landets mest välbesökta turistmål. Hit vallfärdar varje dag busslaster av besökare från orter inom och utom landet. Även Älvsered är känt för sitt lågpris- och postordervaruhus.

Laxfiske
Det är inte bara sol & bad som lockar utan även saker som laxfiske i Ätran mitt i stan med säsong från 1 april till 15 september, det går havsfisketurer dagligen från Falkenberg under sommaren.
Laxfiskets historia sträcker sig långt tillbaka i tiden, redan på 1600-talet arrenderades älven ut och laxfisket blev snart en viktig inkomstkälla för staden.

Ätrans utmärkta fiskevatten, med en egen vildlaxstam, blev snart vida känt och varje sommar kunde man se välbärgade britter komma och "håva" upp den "glada" laxen. Sjönevad Marknad, landets äldsta, går av stapeln den andra veckan i augusti. Här handlar det om genuin folkfest som för tankarna till gamla tider.

Sumpafallet, Höstena Källa och fornminnet Hagbards Galge är andra populära utflyktsmål. I Glommens fiskeläge kan du köpa färsk fisk och lokala inläggningar av sill och makrill. Morups Tånge är ett naturskyddsområde med rikt fågelliv och särpräglat landskap.

Falkenbergs tennisklubb
Falkenbergs tennisklubb med sina turneringar är ett uppskattat inslag i idrottssammanhang. På sommaren spelar man utomhus ca 150 meter från Hotell Strandbaden och på vintern spelar man inomhus i tennishallen vid Doktorspromenaden som går utmed Ätran.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser