Sevärdheter  Falkenberg  Utflyktsmål  Aktiviteter  Bilder  Halland

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Falkenberg är en kommun med 40 000 invånare belägen mitt på Sveriges framsida Västkusten, 10 mil söder om Göteborg och är en av Hallands äldsta städer. Den omnämndes redan på 1200-talet.

De äldsta minnesmärkena som finns kvar idag är bland annat Borgen Falkenberg och Tullbron från 1700-talet. Falkenberg ligger mitt i Halland och är i storlek den största kommunen med tätorter som Ullared, Älvsered, Glommen och Slöinge för att nämna några. I ett vackert magasin nere vid hamnen finns Falkenbergs Museum. Här visas bygdens utveckling med tonvikt på hantverk och industri.

Falkenbergs Fotomuseum ger en heltäckande bild av fotografiets historia. Även trakten kring själva staden rymmer flera muséer. Comic Land i Köinge är ett seriemuseum med försäljning och utställningar. I Asige finns målaren Severin Nilssons ateljé bevarad och i Slöinge finns Berte Museum - Livet på landet som ligger vid motorvägsavfart 48 i Slöinge. Berte Museum - Livet på landet visar föremål från landsbygdens liv. Ett riktigt nostalgimuseum som överraskar de flesta med sin storlek, sin föremålsrikedom och de välordnade utställningarna. För den som vill se mer av naturen finns Ginstleden, ett cykelspår genom Halland.

Även om det finns inslag av berg och klippor så dominerar långa härliga sandstränder och under sommartid så fördubblas invånarantalet i Falkenberg genom turismen. Falkenberg är för många sommarstaden med glada soliga minnen och nog är det så att staden lever upp under juni, juli och augusti. De fina långgrunda och vänliga stränderna, restaurangerna i stan och Vallarnas friluftsteater är några exempel på vad som finns och lockar turister från när och fjärran till staden.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser