Sevärdheter  Sevärdheter  Utflyktsmål

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 

Boka HotellSweden.se

Picture 1.jpgUtflyktsmål
Är du turist eller bara på genomresa i denna underbara stad så har du mycket att se fram emot, för här sjuder staden året om. Det erbjuds ett brett och mångfacetterat utbud av diverse aktiviteter inom en rad områden som kultur, fritid och nöjen.
Eskilstuna är exempelvis en av landets absolut krog- och cafétätaste städer. Här finns även en av landets mest besökta nöjesmål i form av Parken Zoo. För den naturintresserade ebjuds även en enormt vacker natur med ett par underbara friluftsområden där allt ifrån segling till golf och andra sporter erbjuds i stor utsträckning.

Eskilstunaån
Slussarna i Torshälla och Eskilstuna har restarurerats och återigen tagits i bruk efter nära 40 år. Det är möjligt att med båtar max 1,15 m höga att ta sig från Mälaren via Torshälla kanal till centrala Eskilstuna.

Picture 2.jpg Picture 4.jpg Picture 3.jpg


Parken Zoo
Parken Zoo i Eskilstuna är ett av Sveriges populäraste utflyktsmål! Parken Zoo invigdes den 3 juli 1898 som en av landets första folkparker.
Mycket av svensk kultur- och nöjeshistoria är nära förknippad med Parken Zoo och i början av 50-talet kom de första djuren till parken.
I parken Zoo finns det ett Fantomenland med Dödskallegrottan. Prova hans tron, kika in i kryptan där hans förfäder ligger begravda, prova utrustningen i kommunikationsrummet och se skattkammarens skatter. I Viskande Skogen finns en klätteranläggning och vid Fantomensjön finns möjlighet att prova trampbåtarna eller ta dig igenom Safaribanan. Fantomenland är ett paradis för äventyrslystna barn. Här finns också tre tempererade bassänger i olika storlekar, beachvolley-plan, tivolit och servering.

Sundbyholms slott
Sundbyholms slott med både gamla och nya byggnader ligger i en fantastisk omgivning. Strax brevid ligger Sundbyholms Gästhamn som tilldelades utmärkelsen Gästhamnsguidens Guldstjärnehamn 2000. Här finns sandstrand, flottar att hyra och skridskor på vintern .

Vattenfestival
Ett av de stora evenemangen i Eskilstuna inträffar mot slutet av augusti då stadens egen speciella Vattenfestival drar igång. Då gungar hela staden igång i den verkliga festvalstämning och anda som ständigt omsluter den. Så ta och passa på medans tid är. Eskilstuna kommer att vänta - men kan du?Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser