Sevärdheter  Eksjö  Kulturarv  Skön omgivning

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Eksjö - sköna omgivningar

Sommartid finns ett flertal mysiga badplatser att utforska både i staden och dess närmsta omgivningar. Dess natur är nämligen mycket sjörik, så Småland är långt ifrån bara mörka skogar.

Men visst finns skogarna också, härliga smultronställen för bär- och svampplockning. När man längtar efter skön, spännande utsikt är det till Skuruhatt och Skurugata man styr kosan. Dessa kan lugnt sägas vara höjdpunkterna i Eksjö, på sina håll 337 meter över havsytan. Men se upp för rövare och troll…

Det var inte konstigt att Emil och Ida trivdes så bra i denna omväxlande natur, och så nära som det är till Mariannelund med sitt karamellkokeri. Överhuvudtaget är Eksjös omgivningar fulla av små charmiga byar med stort kulturhistoriskt värde som man gärna gör utflykter till. Det är bara att bege sig rakt öster ut.

I gamla tider var Eksjös främsta födokrok handeln med oxar, för att senare utvecklas till en typisk hantverk- och köpmannastad. I dag är det skogen som sysselsätter de flesta. Den lugna oas som Eksjö utgör på det småländska höglandet är väl värd ett besök.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser