Sevärdheter  Eksjö  Kulturarv  Skön omgivning

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Eksjö - gammaldags charm

Eksjö är kanske mest känd för den K-märkta "Gamla stan" med sina trähus och medeltida stadsplan, och för sina militära traditioner. 1997 fick Eksjö det prestigefyllda Europa Nostra-priset med motiveringen: "för utomordentlig renovering av denna betydelsefulla samling av äldre trähusbebyggelse som har givit nytt liv till den gamla stadskärnan."

Eksjö fick sina stadsrättigheter redan år 1403, och firade således 600-års jubileum nyligen.

 

Så gott som hela staden är intakt i gammal byggnadsstil, och under en stadsvandring genom det pittoreska Eksjö förflyttas besökaren tillbaks i tiden flera hundra år, det är en vandring genom tid och rum. Här kan man följa både den gamla senmedeltida stadsplanen och det nyklassicistiska 1800-talet.

Genom staden flyter den rofyllda Eksjöån som bidrar till det kompletta tillstånd av lugn och harmoni man upplever här.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser