Sevärdheter  Om Borgholm  Världsarv  Ölandsbilder  Borgholms Slott  Eketorps borg

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

På Öland kan verkligen allas intressen och smakriktningar tillfredställas. Dagliga guidade turer tar besökaren genom Borgholm Slotts gemak med dess skiftande öden genom historien. Stanna till och se de utställningar som visas i salarna, eller prova på medeltida hantverk och seder under Medeltidsdagarna i maj och augusti. Kvällstid uppträder ofta internationellt kända musiker på slottets borggård. På ströget Storgatan mitt i Borgholm kan man shoppa och botanisera bland de många restaurangerna. Närheten till bad gör staden till ett idealiskt semestermål för hela familjen, för här ligger de härliga badplatserna bara ett par minuters gångväg från centrum.

 

Svala sommarkvällar är det spännande att följa med på en av de stadsvandringar som anordnas, eller så packar man bara utflyktskorgen och vandrar längs de märkta leder som finns i stadens vackra omgivningar. Nattlivet i Borgholm och på Öland är hektiskt och kontinentalt, och över hela ön finns finns möjlighet till kulinariska upplevelser av alla möjliga slag, nattklubbar och mysiga pubar med livemusik. Förutom Borgholm är bl a Byxelkrok ett populärt ställe för de nöjeslystna.

 

Öland har ett fantastiskt utbud för de flesta, vare sig man är intresserad av natur, kultur eller nöje, och det bästa är allt ligger så nära på ön. Har man en gång varit på Öland kommer man gärna tillbaks igen.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser