Sevärdheter  Knallestad  Kultur  Utflyktsmål  Parker

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 

Boka HotellSweden.se

Utflyktsmål
Museer

Borås Museum ligger i Ramnaparken och är ett friluftsmuseum. Här finns intressanta utställningar som Dannikekvinnan - ett mossfynd från 1600-talet, samt om Borås stads historia, hantverk och folktro. Här finns också arkiv med fotosamlingar.


Borås Konstmuseum som ligger i Kulturhuset är känt över hela Sverige för sina intressanta utställningar av modern och samtida konst, men också för sina fina samlingar. Museet har ca 4000 olika verk med tonvikt på svensk konst under de senaste årtiondena.

Textilmuseet är ett spännande industrimuseum i en unik, hundraårig spinneribyggnad. Samlingarna består av redskap, foton, maskiner i drift, kläder, textilier och andra dokument. Museet ligger i f d Åkerlunds spinneri, en av Sveriges mest unika textilindustribyggnader från 1898.

Medicinhistoriska museet bjuder på medicinhistoria från både äldre och senare epoker.

Borås Djurpark
Djurpark och strövområde mitt i stan! På djurparken visas närmare 500 djur av 80 arter i en spännande natur. Huvudinriktning är att visa de stora afrikanska djuren men det förekommer också asiatiska och nordiska djur. Djurparken deltar i nationella och internationella bevarandeprojekt av hotade djurarter. Ett besök i Borås Djurpark är ett äventyr för hela familjen.

Rya åsar
Vandra i spännande naturområden i Sjuhäradsbygden. Många stigar passerar vackra naturavsnitt och leder fram till trevliga picknickplatser, små sjöar och utsiktsplatser med utblick över Borås och Öresjö.

Hedareds stavkyrka
Landets enda bevarade medeltida stavkyrka, byggd på tidigt 1500-tal. I kyrkan finns medeltida inventarier och vackra målningar.

Inomhusaktiviteter i Borås

Stadsparksbadet
Ett äventyrsbad i tropisk miljö som har något för alla i familjen. 27 grader i vattnet och 29 i luften.
Här finns det mycket att roa sig med under regniga och vintriga dagar.

Navet
Navet är ett science-center för alla åldrar. Inspirerande hus med massor av experimentstationer som ger kunskap och upplevelser.

Torpa Stenhus
Torpa Stenhus, en medeltidsborg från 1400 -talet där Gustav Vasa hämtade sin tredje gemål Katarina Stenbock. Specialutställning i Kungssalen.

Vänga Kvarn
Vänga Kvarn, Kvarncafé och Galleri Kvarnen. I det mysiga kaféet serveras kaffebröd bakat på mjöl direkt från kvarnen.

Borås Tropikhus
I Borås Tropikhus möter du många spännande och exotiska djur, bl.a ormar, spindlar och skorpioner.


 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser