Sevärdheter  Badort  Norrviken  Bilder 1  Bilder 2  Bilder 3  Bilder 4

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Norrvikens Trädgårdar, strax nordväst om Båstad, grundades av trädgårdsarkitekt Rudolf Abelin under det tidiga nittonhundratalet.

Sin inspiration hämtade han bland annat från Italien, dit han reste mycket under sin studietid i Rosenborg, Danmark.

 

 

I Norrviken materialiserade Abelin sina drömmar, och 1920 kunde han för första gången bjuda in allmänheten att beskåda det hänförande resultatet. Det vi kan se idag är i stort sig likt det dessa första besökare fick se. Ett märkligt livsverk som varje sommar lockar mängder med besökare.

Förutom trädgårdarna i olika stilar - bland annat japansk, engelsk, italiensk, barock, rennässans och österländsk såväl som krydd- vatten- och köksträdgård - visas här varje sommar konst i glashytta och galleri.

I villa Abelin där familjen bodde finns idag butik och möjlighet att avnjuta en härlig trädgårdsbuffé eller bara en fika. Rudolf Abelin gick ur tiden 1961 och idag drivs verksamheten av AB Norrvikens Trädgårdar med en stiftelse som garant för att trädgårdarana bibehålls och utvecklas i Rudolf Abelins anda.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser