Sevärdheter  Badort  Norrviken  Bilder 1  Bilder 2  Bilder 3  Bilder 4

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

För de flesta utomstående är Båstad synonymt med bad och tennis, men när staden fick sina stadsrättigheter på 1400-talet var det sillfisket som var den största anledningen till den höjdpunkt som Båstad skulle uppleva under 1500-talet.

Det var i själva verket inte förrän omkring sent 1800-tal som Båstad började utvecklas på allvar som badort. Många besökare kom då hit för att njuta av "nymodigheter" som sol och bad. Att ägna sig åt rekreation och välbefinnande kom att bli mer och mer utbrett, och Båstad är numera ett riktigt sommarparadis. En stor del av Båstads charm ligger naturligtvis i den oerhört pittoreska miljön och de vackra och påkostade sekelskiftesvillorna.

Båstad kan erbjuda en mängd aktiviteter och större evenemang sommartid. Här finns goda möjligheter till de flesta sporter, alltifrån vandring, fiske och golf i de ljuvliga omgivningarna, till tennis, dykning och ridning i ett flertal former.


 


Till de mest populära och välkända evenemangen i Båstad med omnejd hör bland annat:

Swedish Open Båstad, som är en anrik och betydande tennisturnering. Redan 1948 fick Båstad status som internationellt mästerskaps-arrangemang, men utländska storstjärnor gästade den skånska tennismetropolen för tävlingsspel långt tidigare. Båstad har i princip oavbrutet haft berömda besökare från hela världen under de senaste 70 åren!

Båstad Kammarmusik Festival håller hög internationell klass och är en av Sveriges mest omtalade festivaler. I en andlöst vacker miljö, med utsikt över Laholmsbukten, bjuder framstående musiker från hela världen på en varierad och spännande blandning av musik från flera sekler. Festivalen infaller alltid veckan efter midsommar.

Pärans Dag, då det är färskpotatispremiär i stor stil på Torget.

Båstad Flower Show, Norrvikens Trädgårdar, är försommarens höjdpunkt för trädgårdsintresserade.

Båstad Classic Car Show, Norrvikens Trädgårdar, där man kan se "allt från veteraner till moderna sportvagnar, lyxbilar och motorcyklar".Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser