Sevärdheter  Framsidan  Bilder 1  Bilder 2  Historia  Vildmark

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 

Boka HotellSweden.se

Arvika

Europas närmaste vildmark
Bär-, svamp- och jaktmarker är inte långt borta. Natursköna, vidsträckta strövområden med många mil vandrings- och vattenleder där olika klimatzoner möts gör växt- och djurlivet rikt och omväxlande. Området kallas Europas närmaste vildmark!
Glaskogens naturreservat
Glaskogen är Värmlands största naturreservat på 28 000 ha har till stor del skogsmark av vildmarkskaraktär där en femtedel av ytan består av vatten. Detta ödemarksområde med tvära sprickdalar och förkastningsbranter har alltid varit glest befolkat. Reservatets sydöstra del ligger inom ett geologiskt område kallat Gillbergaskålen. Vid de gamla finska bosättningarna finns än idag en rik slåtterflora. Glaskogen är botaniskt intressant därför det i likhet med flera andra reservat i västra Värmland ligger i en gränszon vad gäller växtlighet. Här möts sydliga arter med nordliga och även östliga med västliga. Djurlivet bidrar till känslan av vildmark. Älg, skogshare, mård, räv och bäver är typiska för området. Spår av lodjur ser man varje år och björn har besökt området under de senaste åren. Inom reservatet finns 90-100 häckande fågelarter.
I naturreservatet finns 300 km vandringsleder. Allt från rundturer för några timmar till veckolånga turer med övernattningsmöjligheter i vindskydd, övernattningsstugor eller lägerplatser samt fina kanotleder och en mängd sjöar med drickbart vatten och bra fiskemöjligheter.

Stömne naturreservat
Naturreservatet Stömne domineras av lövskog och anledningen till reservatsbildningen var att man för eftervärlden ville bevara det stora ekbeståndet. Eken når här nordgränsen för sin naturliga utbredning. Även andra lövträd som ask, lind och lönn förekommer i reservatet. Området har också en intressant busk- och örtvegetation, samt en rik fågelfauna. Genom hela Stömnereservatet slingrar sig Styggebäcken i meanderslingor. Man tror att området fick sitt utseende efter att Storvänern drog sig tillbaka. Från Hammarklätten, fornborgen, har man en vidsträckt utsikt över området. Fornfynden omkring Stömne visar att det fanns bebyggelse för 6000 år sedan. Stömne hade ett av de äldsta järnbruken vid Glafsfjorden och här har även funnits koppargruva och trämassefabrik. I reservatet är det ordnat för besökare med stigar, trappor, broar m.m. Vandringsled som leder vidare till Glaskogens naturreservat börjar här.

Inom kommunens gränser finns 365 sjöar att välja bland! Omgivningar ger unika möjligheter till bad, kanoting och fiske. Här nappar allt ifrån de vanliga insjöfiskarna till ädelfisk som öring och röding. I Viksälven, nästan inne i centrala Arvika, kan du fiska regnbågslax!
Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser