Sevärdheter  Framsidan  Bilder 1  Bilder 2  Historia  Vildmark

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Arvika - en ung
stad i en gammal bygd

I Håkon Håkonssons saga kan man läsa om när den norske konungen besökte en bygd vid namn Arvika på 1200-talet. 800 år senare gör CityGuide detsamma.

Det första intrycket av Arvika är att det är en väldigt grön stad. Träd växer överallt i små lummiga dungar och parker. Nära centrum finns även en större park i anslutning till gästhamnen med fina blomsterarrangemang, buskage och statyer. Detta beror nog mycket på att i Arvika har man alltid vildmarken runt hörnet. Mycket pengar måste ha lagts ned på stadens ansikte, och med gott resultat.

I Arvika finns massor av sevärdheter för den sightseeing-sugne. Museer, hantverksgårdar, konstgallerier och mycket mer. För friluftsmänniskor finns många vandringsleder och naturreservat. I utkanterna av staden ligger också Folkparken där Arvikafestivalen, en av sveriges största musikhändelser arrangeras varje år. Vill man övernatta finns många campingar, hotell och vandrarhem.

Arvika är en äkta småstad. Mysig, stillsam, vacker och väldigt trevlig. Även om man inte direkt är sugen på att göra något speciellt utom att koppla av från det hektiska arbetslivet, kan man bara strosa omkring i staden.
Arvikas atmosfär är något verkligt speciellt. En av Värmlands verkliga pärlor.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser