Sevärdheter  Om Arboga  Medeltidsstad  Idyllisk småstad

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Arboga

Idag är Arboga en idyllisk småstad med gott om sevärda platser både i och kring staden, och som dessutom fortfarande sjuder av liv och aktivitet. Av många anses den vara en av Sveriges finaste trädstäder.

Genom staden rinner Arbogaån och den kantas av å-gårdar och pittoreska gränder. Längs Västerlånggatan, Arbogas äldsta gata, ligger medeltida källare och stenhus.

Om man beger sig på stadsvandring genom Arboga kan man se gott om intressanta byggnader och kyrkor. Heliga Trefaldighets kyrkans historia sträcker sig tilbaks till 1256, då den var klosterkyrka. Här kan man bl a se unika fresker och ljuskronor i mässing som sägs vara de största i Norden. Andra intressanta kyrkor i staden är Säterbo Kyrka, S:t Nicolai kyrka och Medåkers Kyrka som alla har en lång historia och intressanta inventarier.

Det gamla rådhuset byggdes på 1400-talet, avsett att användas som kyrka, och här bodde tidvis Gustav Vasa med dottern Cecilia under 1500-talet. Vill man se naturen kring Arboga kan man följa de cykel- och vandringsleder som sträcker sig i stadens omgivningar. Längs dessa finns ofta intressanta platser att besöka på vägen.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser