Sevärdheter  Framsidan  Bilder 1  Bilder 2

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Den idylliska staden Ängelholm har mycket mer än lergökar att erbjuda besökande! En oerhört rik och varierande natur har alltid lockat människor till att bosätta sig här, och det bördiga landskapet och de goda fiskevattnen har under alla tider gett god skörd.

Det var danske kungen Christian II som grundade staden 1516, men långt innan dess fanns dess medeltida föregångare Luntertun strax nordväst om platsen där Ängelholm ligger idag.

Christian II flyttade helt enkelt Luntertun till en mer strategisk plats ur försvarssynpunkt, beordrade invånarna att flytta dit, och döpte om den till Engelholm. Tyvärr dröjde det inte länge förrän han återigen bad Engelholmsborna flytta på sig, och kvar blev jordbrukare och fiskare som nu fann sig vara invånare i en stad utan stadsrättigheter.

Under historiens gång har sedan staden sargats av både krig och pest såväl som ett flertal stora bränder och annat elände. Allt medan danskarna och svenskarna slagits om den. 1767 återfick så Engelholm sina stadsrättigheter, och en återhämtning och expandering inleddes.

I mitten av 1700-talet förlades en skvadron ur Kronprinsens Husarregemente i Engelholm, och militärtradionen har sedan dess hållt i sig i staden in i våra dagar.

Som vi nämnde är staden kanske ändå mest känd för tillverningen av lergökar, beroende på den goda tillgången på lera. Denna kom också till nytta i den omfattande tegelbruks-verksamheten som tog fart under slutet av 1800-talet.

Härliga, gröna Ängelholm har golfströmmen att tacka för sitt milda klimat, och sommartid är staden den idealiska platsen för oss som älskar sol och havsbad. Här finns barnstränder, hundbad, nakenbad och massor av olika aktiviteter för alla tycken och smaker. Även fiskeentusiasterna kan få sitt lystmäte vid havet, Västersjön och åarna Rönneå och Vege å.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser